Tjänster
De som får magin att hända!
Magin och hemligheten bakom riktigt stora champagner ligger helt hos producenterna. Flera av våra samarbetspartners består av mindre familjeföretag som har producerat champagne i flera generationer. Av de ca 320 champagneklassade byarna så är 17 klassade som Grand Cru. Dessa har de bästa lägena och producerar oftast de bästa champagnerna. Av våra 6 producenter ligger 5 av dem i Grand Cru-byar.
Cuvée Rosé
Cuvée Rosé. 86% Chardonnay och 14% Pinot Noir
Alain Bergère
Alain Bergère. Réserve Brut. 80% Chardonnay, 10% Pinot Noir och 10% Pinot Meunier. Basvinet är från 2014. 6-7 gram socker.
A. Francinet & Fils. Rosé
A. Francinet & Fils. Cuvée Exception Rosé de Saignée. 100% Pinot Noir. Rosen är tillverkad genom skalkontakt under ca 18 timmar.
A. Francinet & Fils. Blanc
A. Francinet & Fils. Cuvée Exception Blanc de Noir 2015. 100% Pinot Noir. 15% av vinet har lagrats på ekfat från Bourgogne.
Lucien Roguet – Rosé
Lucien Roguet – Rosé Grand Cru No. 5. En blandning av Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. 8 gram socker. Rosén är tillverkad genom att blanda in en mindre mängd rödvin.
Lucien Roguet – Extra
Lucien Roguet – Extra Brut Granc Cru No. 3. Pinot Noir och Chardonnay. ca 2 gram socker.
Alfred Tritant Rosé
Alfred Tritant Rosé Brut. 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay. 8,5 gram socker. Basvinet är årgång 2016 och rosén är tillverkad genom att blanda in 7-12% rödvin
Alfred Tritant – mon Essentiel
Alfred Tritant – mon Essentiel Extra Brut. 2/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay. 38% av vinerna är från årgång 2015 och resterande är äldre reservviner
Le Brun-Servenay – Cuvée
Cuvée Chardonnay Blanc de Blancs 2011 Grand Cru. 100% Chardonnay, 4,5 gram socker. Ingen malolaktisk jäsning. Stockarna är 50-60 år gamla samt några som är 80 år
Le Brun-Servenay – Melodie
Melodie en C Grand Cru Blanc de Blancs Brut. 100% Chardonnay, årgång 2017, 2016, 2015, 2014, 6 gram socker. Stockarna 30-35 år
Paul Sugot – Millésime
Millésime 2008 Grand Cru. 100% Chardonnay, 2,5 gram socker, 12 år på jästfällning
Paul Sugot – Brut
Brut Grand Cru NV. 100% Chardonnay, 6 gram socker, 10 år på jästfällning
Hur du köper våra viner!
Våra primära kunder är restauranger och det enklaste är att ni kontaktar oss på anders@awines.se
Är du privatperson så är det inte så himla svårt heller. I dagsläget säljer vi till privatpersoner i Storstockholmsregionen. Skulle du bo någon annans stans i vårt vackra land så hör av dig, vi reser runt en hel del och kan kanske även leverera till ett systembolag nära dig.
Som privatperson behöver du göra följande saker:
1. Skaffa ett konto på systembolaget och det gör du här https://www.systembolaget.
2. Titta igenom våra viner och bestäm dig för vilket/vilka du vill köpa. Kontakta gärna oss på anders@awines.se så hjälper vi dig att hitta den eller de champagner som bäst motsvarar dina förväntningar.
3. Registrera din begäran här (du kommer att bli ombedd att logga in på ditt konto när du klickar på länken) https://www.systembolaget.se/bestalla-och-handla/privatimport/forfragan/
4. Vänta på att Systembolaget återkommer till dig via dina sidor på ditt Systembolagskonto. Tacka sedan ja eller nej till den offert du får av dom.
Från det att du har lagt din begäran så skickar Systembolaget en offertförfrågan till oss. Har vi vinet inne så svarar vi Systembolaget med en offert. När väl Systembolaget fått in offerten så lägger de på sina vanliga påslag och skickar en offert till dig. Du kan då välja att tacka ja eller tacka nej till offerten. Tackar du ja så kan du hämta ut dina viner på ett Systembolag nära dig. Normalt ska det inte ta mer än 14 dagar från din begäran till dess du har vinerna. Det kan också gå fortare än så om vi har vinerna hemma.
Champangekurs
Vid några enstaka tillfällen håller vi champagnekurser. På kursen lär vi dig om historien bakom Champagne och hur dessa magiska drycker tillverkas. Vi går också igenom klassificeringssystemet i Champagne samt hur det tre grundtyperna av champagne doftar och smakar. Kursen avslutas med en provning av champagner till självkostnadspris. Kontaka anders@awines.se om du vill veta när nästa champagnekurs genomförs.